aug  29 2018

Vriendenfeest 2018 - UPDATE

Niettegenstaande we vorig jaar ook al een uitstap per autobus hebben ingericht naar Brussel, zouden we dit jaar opnieuw naar Brussel trekken.

Na het wekelijkse zwemuurtje zouden we op zaterdag 22 september vertrekken op de parking van de Expo in Waregem om 11u00.

De uitstap zou een bezoek moeten worden aan Train World, naast het station van Schaarbeek. Train World is een erg mooie tentoonstelling en museum over de geschiedenis van de trein. Niet allen staan hier oude locomotieven naast nieuwere exemplaren, maar zijn ook allerlei voorwerpen (kostuums, hoofddeksels, loketten, seinhuisjes,...) te bezichtigen. Kinderen kunnen hier aan hun trekken komen en voor de ouderen onder ons is het een stuk nostalgie.

In één van de oudste stations van België zouden wij een dagschotel nuttigen om daarna een rondleiding te beginnen. Met een audiofoon (huur 2 euro) is een bezoek erg aangenaam omdat je meerdere malen naar de uitleg kan luisteren.

De deelnameprijs staat nog niet vast, maar zal later bekendgemaakt worden.

UPDATE
- Vertrek om 10u45 met 2 bussen (waaronder één liftbus) aan de Expo te Waregem.
- Rond 12u00: aankomst in Schaarbeek, waar we in de brasserie van het oudste station van België het middagmaal zullen nuttigen. Op het menu staat konijn met frietjes (plus 1 drankje naar keuze).
- Om 14u00 start het bezoek aan het treinmuseum. Er wordt geen begeleiding door gidsen voorzien, maar we hebben wel een 30-tal audiogidsen gevraagd. Audiogidsen zijn toestelletjes die je uitleg verschaffen over de te bezoeken plaats in het museum. Door de juiste toets in te drukken op het toestel hoor je de uitleg over dit onderwerp. Er kan wel een gratis App gedownload worden voor smartphones over het museum. Na het bezoekje kan er een drankje worden genuttigd in de cafetaria.
- Rond 16u30 nemen we opnieuw de bus huiswaarts om rond 17u30 terug in Waregem te arriveren.

Het museum is volledig rolstoeltoegankelijk, o.a. met een speciale lift, maar in een treinwagon of locomotief stappen zal niet lukken.

Voor deze uitstap, bus, ingang, middagmaal en drankje betalen leden 25 euro, niet-leden 35 euro en kinderen 15 euro.

Inschrijven: zo vlug mogelijk wegens het beperkt aantal plaatsen bij Katrien (secretariaat@somival.be - 0477 62 54 25). Betaling gebeurt door het bedrag te storten op de rekening van SOMIVAL (BE20 8804 8913 3156) met vermelding 'vriendenfeest'.

Let wel: het bezoek is vrij, we gaan samen naar binnen, maar niemand mag het gebouw verlaten zonder toelating van een bestuurslid.