De Club

Kennismaking met SOMIVAL

Kennismakingsfilmpje:

Wie zijn wij?

SOMIVAL (Sport, Ontspanning voor MInderVALiden) is een sportclub die sport en ontspanning aanbiedt aan alle mensen met een handicap en/of verminderde mobiliteit.

SOMIVAL richt zich naar alle groepen handicap:

  • mensen met een motorische handicap
  • mensen met een visuele handicap
  • mensen met een auditieve handicap
  • mensen met een verstandelijke handicap

Waar?

SOMIVAL biedt zijn activiteiten vooral aan in de omgeving van het sportcomplex De Treffer in Waregem. Het paardrijden gaat door in het Bloso-centrum in Waregem. Rolstoelhockey wordt gespeeld in het Scheppersinstituut in Wetteren.

Wat doen wij?

Naast recreatieve sportbeoefening kan men bij SOMIVAL ook aan competitie doen. In de rubriek ‘Sporten’ is hierover meer informatie te vinden.
Buiten sport biedt SOMIVAL ook tal van ontspanningsactiviteiten aan die bijdragen tot een familiale sfeer, vriendschap en gezelligheid.

Jeugdwerking

SOMIVAL is opgenomen in het Jeugdsportproject van Parantee "De Jeugd, De DOEKOMST".

Onze club geeft de jongeren bijzondere aandacht door:

  • extra opvang en opvolging door een jeugdcoördinator;
  • betrokkenheid van het ganse gezin waarbij broers en zussen de mogelijkheid krijgen om mee te sporten en deel te nemen;
  • de jeugd de nodige aandacht te geven bij de sociale activiteiten.

Structuur

De club is een vzw met een Raad van Beheer en een dagelijks bestuur en een ploeg dynamische en gemotiveerde begeleiders. De volledige werking is gebaseerd op vrijwilligerswerk.
SOMIVAL werkt aan de maatschappelijke integratie via tal van activiteiten waarbij beleidsmensen, partners, familieleden, supporters, sympathisanten, etc. betrokken worden.
SOMIVAL is aangesloten bij de door Bloso erkende sportfederatie Parantee (voorheen Vlaamse Liga Gehandicaptensport). Parantee is de Vlaamstalige vleugel van de Belgian Paralypmic Committee. Deze positionering laat toe dat atleten met potentiële mogelijkheden kunnen deelnemen aan erkende nationale en internationale wedstrijden met als summum de Paralympische Spelen.
SOMIVAL is ook aangesloten bij de Waregemse Sportraad en kan dus ten volle genieten van alle faciliteiten die Sportbeheer aan de erkende clubs aanbiedt, inclusief de jaarlijkse huldiging van de sportfiguren.
SOMIVAL is lid van de Adviesraad voor Personen met een Handicap van de stad Waregem.

Werking

Op regelmatige tijdstippen worden vormingsmomenten georganiseerd voor de begeleiders, zoals veiligheid in en rond het zwembad, SMOG (spreken met ondersteuning van gebaren), LORM (communicatie met doofblinden), etc.

SOMIVAL krijgt de steun van de stad Waregem voor het gebruik van de sportinfrastructuur. De noodzakelijke middelen voor de werking van de club met aankoop van aangepast materiaal en transport wordt gefinancierd door eigen acties, partners en een beschermcomité, alsook serviceclubs, organisaties en privé initiatieven die SOMIVAL als goed doel steunen.

Contactadressen:

Algemeen: Fernand Smagghe
Hippodroomstraat 107
8790 Waregem
Tel.: 0475 87 40 52
E-mail: contact@somival.be
Secretariaat: Katrien Thys
Hazelaarlaan 28
8790 Waregem
Tel.: 0477 62 54 25
E-mail: secretariaat@somival.beEr kan ook contact opgenomen worden aan de SOMIVAL-balie iedere zaterdagmorgen tijdens het wekelijks zwemuurtje (9u-10u) in het zwembad De Treffer, Meersstraat 5 in Waregem.