Na de annulatie van de edities 2020 en 2021 omwille van Covid-19 was het een aangenaam moment om een enthousiaste delegatie te zien. SOMIVAL neemt met 12 atleten deel aan de 38ste editie van de Special Olympics België.


Atleten, coaches en begeleiders zullen het beste van zichzelf geven om mooie prestaties neer te zetten in Ottignes - Louvain la Neuve en Braine l'Alleud. Er zijn zeven zwemmers en vijf lopers. 

Het zwemteam wordt gecoacht door Katrien THys en assistente Claudine Nuyttens en bestaat uit Andy Vanderlinden, Gwendolina Pannecoucke, Marijn Haesaert, Martin Verbauwhede, Tom Degraeve, Laure-Anne Vandamme en Rebecca Struelens.
Het atletiekteam wordt gecoacht door Mia Frère en bestaat uit Inge Lanneau, Luc Saelens, Kirsten Devos, Koen Hubrecht en Tom Delhaye.
Inclusief omkadering bestaat de totale delegatie, met enkele supporters, uit 32 Somivalleden en de delegatieleider is opnieuw Marc Vanryckeghem. "Het zullen opnieuw vier dagen worden van blijdschap, emotie en onvergetelijke momenten", vertelde hij op de persconferentie.

De delegatie vertrekt op 25 mei en komt terug op 28 mei.

Op de foto zien we de atleten (Koen Hubrecht en Marijn Haesaert waren afwezig), samen met burgemeester Kurt Vanryckeghem, schepenen Joost Kerkhove en Philip Himpe en afgevaardigden van de Lions Stefan Vandekerckhove en Bernard Van Overstraeten en van de Ronde Tafel Bernard Delmulle en Simon Van den Dorpe, die dit project financieel ondersteunen.

Info en contact: persbericht@somival.be of 0477 23 76 58.