Op 10 maart 2022 kreeg Helena het certificaat dat haar twee jaar eerder werd toegekend.


De vereniging Zonta hield eraan de uitreiking live te laten doorgaan. Om de bekende reden kon dit in 2020 niet gebeuren. De officiele overhandiging ging door op donderdag 10 maaart in het stadhuis. Als spreker hadden zij Katrien D'Hert uitgenodigd. Zij is Kolonel en behandelde het thema "Gendergelijkheid binnen defensie".

Helena kreeg nog de award op area niveau. De toekenning van deze award ligt volledig binnen hun doelstelling de sensibilisering  t.a.v. het belang van vrouwenrechten.

Helena is lid van SOMIVAL en de award werd haar toegekend omwille van haar inzet en betrokkenheid bij de begeleiding van mensen met een beperking. Ook dit jaar was er een jonge begeleidster van Somival bij de genomineerden. Proficiat!

Op de foto hieronder van links naar rechts: Ingeborg Delmuille (voorzitter Zonta Waregem), Helena Van Tichelen (winnares award 2020, Eva Dessaux (winnares award 2022), Kolonel Katrien D'Hert (gastspreker), Sabine Slegers (voorzitter comité voor de uitreiking van de award) en majoor Veerle Van de Mooter.

Jongeren die interesse hebbben om een stukje vrije tijd te geven aan SOMIVAL kunnen steeds contact opnemen met SOMIVAL, eens vrijblijvend komen kijken. Afspsreken op recreatiefzwemmen@somival.be, Kevin Van Houtte (0478 28 03 04).

Info over Zonta: www.zontawaregem.be

Meer over SOMIVAL: pers@somival.be - Lucien De Bels (0477 23 76 58).