Op zondag 6 februari werden in CC De Schakel de Verdienstelijke Sporters van 2021 van Waregem gehuldigd.


20220207_erdienstelijkse sportersCorona zorgde ervoor dat veel sportverenigingen hun normale sportprogramma niet konden afwerken maar er waren toch voldoende sporters om voor een mooi podium te zorgen.
De huldiging verliep vlot en werd in goede banen geleid door Ruben Van Gucht.
Een mooi moment was er voor paralympisch amazone Michèle George, die op de afgelopen Spelen in Tokio goud behaalde. Naast een huldiging voor deze unieke prestaites werd zij benoemd tot ereburger van de stad Waregem. Hiervoor kreeg zij een voor deze huldiging speciaal gemaakt werk, dat werd overhandigd door een trotse burgemeester Kurt Vanryckeghem.
Er waren ook boeiende gesprekken met onder andere basketster Ann Wauters, directrice van Parantee-Psylos, Jessica De Smet en uiteraard ereburger Michèle George.
Tussendoor werd de huldiging opgesmukt door een optreden van de Recrean Skippers en het Paaldanshuisje.
Ook SOMIVAL kwam in de aandacht met twee laureaten: Kevin Van Houtte voor de Dries Seghersprijs en Marc Vanryckegem werd de laureaat voor Sportverdienste.
Op de foto zien we van links naar rechts: Bestuurslid Filip Dheedene, Marc Vanryckeghem, Kevin Van Houtte, secretaris Katrien Thys, voorzitter Lucien De Bels en Merel Vandenbogaerde, begeleider bij SOMIVAL en onlangs benoemd tot Krak van Waregem.
Voor SOMIVAL is het nu uitkijken naar de Special Olympics die doorgaan van 26 tot 29 mei in Braine l'Alleud.